Firma on soetanud krundi Bukaresti kesklinnas, investeerinud selleks mõned miljonid eurod. Õigem oleks öelda, et mitte Taal ei läinud oma rahaga Rumeeniasse, vaid Taali rahaga mindi Rumeeniasse, sest mees ise oma investeeringu kohta palju öelda ei oska. “Kus ma olen osanik?” küsib ta esimese raksuga. “Tunnistan kristallselgelt ja ausalt, et ei tegele asjaga ise. Usaldan raha professionaalidele.” Riigikogu liige Taal tunnistab muigega, et pole isegi Bukarestis kordagi käinud.
Helmese omanikuna tuntud Jaan Pillesaar ütles, et tema jaoks on tegemist tavalise finantsinvesteeringuga. Temagi pole kordagi ise Bukarestis käinud. “Vaatan ainult numbreid, teised tegelevad investeerimise sisuliste küsimustega,” ütles Pillesaar.
Seoses EL-i astumisega on Pillesaare sõnul tegemist ilmselgelt kiire majanduskasvuga piirkonnaga, kus on mõtet investeerida erinevatesse valdkondadesse.
Aaviksoo sõnul käivad Brightsandi projekti puhul hetkel geoloogilised uuringud ja projekti koostamine.
Kokku on Aaviksoo firma IPC Rumeenias soetanud kolm krunti. Esimese, kevadel ostetud krundi täisehitamiseks kuulutatakse peagi välja ehitushange. Nälg uute korterite järgi on Rumeenias meeletu, ületades kordades pakkumist.
“EL-i astumine annab lääne investoritele kindlust. Nüüd võtavad nad turu jaoks raha suuremast sahtlist, kus vahendid EL-i investeeringuteks, mitte enam teisest, õhukesest ümbrikust,” arvas Aaviksoo.

 * * *

Arco ja IPC loovad kinnisvarabüroo
•• Arco Vara ühendas Rumeenia kinnisvaraturul oma laienemisplaanid IPC turukogemustega – tulemuseks oli ühisfirma Arco Rumeenia Valduste OÜ, mis avab järgmisel aastal Bukarestis kinnisvarabüroo.
•• “Kui uute korteritega turule tuleme, on mõttekas neid Arcoga müüa,” ütles Aaviksoo.
•• Arco Vara juhatuse liige Ivar Siimar lisas, et võib-olla jõutakse büroo avada veel enne Rumeenia astumist EL-i.