Kuigi Läti politsei sõnul ei ole kellelegi kahtlustust esitatud, algatati uurimine selleks, et ettevõtete infole, sh pangadokumentidele ligi pääseda, kirjutab Läti rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Oleg Ossinovski kinnitas Ärilehele, et tema osalusega ettevõtte DMU Vilcieni juhid on tunnistajatena üle kuulatud.

"Meil ei ole infot selle uurimise kohta ega ka selle kohta, kelle vastu see on suunatud. Kõik mida täna teame, on see, et DMU [Vilcieni] juhid on tunnistajatena üle kuulatud. Politseil pole mingisuguseid pretensioone DMU vastu ega ka DMU asutanud ettevõtete vastu," ütles Ossinovski.

Kokku tellis riigifirma Pasazieru Vilciens tööd 19 rongi remondiks ja kaasajastamiseks, viimase projekti osana telliti kuue diiselrongi remont 22 miljoni euro eest ning nened üleandmine toimus alles oktoobri algul.

Varasemalt on auditeerimisfirma KPMG Baltics juhtinud tähelepanu, et projekti puhul ei võetud arvesse kõiki riske ning hankedokumentides esines puudujääke. Samuti venis projekt ettenähtud ajakavast pikemaks ligi aasta võrra, mistõttu kahanes ka eurorahade osa hankes 15 miljonilt 10 miljonile.

Oleg Ossinovski on isiklikult Lätis uurimise all altkäemaksu andmise süüdistusega. Juulis esitas Läti prokuratuur Ossinovskile süüdistuse poole miljoni euro suuruse altkäemaksu andmises ning Läti Raudtee endist juhti Ugis Magonist sama suure summa altkäemaksu vastuvõtmises.

Läti seaduste järgi võib karistuseks määrata kuni kaheksa aasta pikkuse vanglakaristuse, vara konfiskeerimise või kuni viie aasta jooksul piirata äritegevust juhtival ametikohal.