Uued kütuste hinnad Olerexi automaatjaamades on:
Bensiin 95: 1,139 eurot liiter
Bensiin 98: 1,179 eurot liiter
Diislikütus: 1,159 eurot liiter

Olerexi juhatuse liikme Alan Vaht’i sõnul on hinnalanguse põhjuseks sisseostuhindade langus maailmaturul. „Toornafta ning lõpptoodete hinnad on viimastel päevadel langenud tulenevalt jätkuvast toornafta ületootmisest, naftavarude rekordkiirusel paisumisest ning Iraani tuumakõneluste võimalikust kokkuleppest, mille tulemusel võib Iraani toornafta pääseda taas rahvusvahelistele turgudele,“ selgitas Vaht.

“On äärmiselt positiivne, et viimase kahe kuu jooksul kasvavas trendis olnud kütuste maailmaturuhinnad on hakanud taas langema,” sõnas Alan Vaht. Dollaripõhine WTI toornafta barrelihind langes eile päevasiseselt viimase kuue aasta madalaimale tasemele 42,85 dollarile, mille järel hinnad natuke kosusid. Samuti on lõpptoodete hinnad ning eriti diislikütuse hind viimastel päevadel langenud, kuid eurotsoonis on hindade langust pidurdanud USA dollari kursi tugevnemine euro suhtes. Kui diislikütuse dollaripõhine maailmaturuhind on 2015. a. tipust langenud 11,5%, siis eurodes väljendatud hind on langenud 5,8%. Viimati oli eurokurss tänasel tasemel 12 aastat tagasi ning Goldman Sachs’i värske prognoosi järgi võib eurokurss langeda 2016. a. lõpuks dollari suhtes lausa tasemele 0,85.

Valdavalt dikteerib Eesti ajemüügiturul hinnamuutusi Neste. Aeg-ajalt teeb selliseid katseid ka Statoil, kuid tavaliselt on nende katsed lõppenud sellega, et Neste ning ka teised kütusemüüjad hinnamuutusega kaasa ei tule ning Statoilgi muudab hinna tagasi algsele tasemele.
Olerex sekkus jõuliselt hinnakujundusse eelmise aasta detsembris, kui langetas hinda üleriigiliselt ning turunduskampaania korras ühes Õismäe tanklas mootoribensiini 95 liitrihinna allapoole euro taset.