„Aasta tagasi kavandasime viie aasta jooksul uute teenindusjaamade ehitusse investeerida 25 miljonit eurot ja tõsta tanklate arvu 70. Nüüdseks on see eesmärk täidetud,“ tõdes Olerexi tegevjuht Piret Miller rahulolevalt.

Lukoil Eesti ASi ostumüügilepingu sõlmisid Lukoili varahaldusfirma Lukoil European Holdings BV ja Olerexi varahaldusfirma Aqua Marina juunis. Juuli alguses anid tehinule heakskiidu konkurentsiamet.

„Meie hinnangul on Eestis kütusemüügil strateegiliselt tähtis omada vähemalt 70 tanklat, mis võimaldab õige asukoha planeeringu korral katta kogu Eesti ning suudab tanklaketile pakkuda vajalikku mahuefekti, lausus Miller.

Kõik koondumisega ületulnud teenindusjaamad tööle ei jää – sulgemisele lähevad jaamad, mis jäävad oluliselt Olerexi tänasesse mõjualasse. Esimeses etapis suletakse 4 teenindusjaama. Kinni pannakse ka üks Olerexi jaam, nii et lõpuks on Olerexil 82 tanklat.

Olerex nimetab end Eesti kütuse jaeturu liidriks. Kui suur on nende turuosa, sõltub metoodikast. Konkurentsiameti otsuses märgitakse statistikaameti andmetel koondunud Olerexi ja Lukoili kütuste jaeturu turuosaks 2013. aasta andmetele tuginedes 30,5%. Konkurentsiameti enda analüüs annab sama aasta müüginumbritele tuginedes ühiseks turuosaks 27,5%. Hulgimüügis on nende turuosa alla 5%.