Carson ütles, et inimene peab ise eelkõige riske teadma. Valitsused ja teenusepakkujad peavad tegema teavitustööd.

"Küsimus on väheses hariduses. Inimene ise peab endalt küsima, millist infot ta soovib jagada ning kas sellega saab kurja teha. Kas ma tingimata pean oma telefoninumbrit ja e-maili teistega jagama? Kas sellega võib minu nimel midagi tellida või muud kurja teha? Kas ma pean inimestele tingimata teada andma, kus ma parasjagu olen?"

Carson oli alguses skeptiline Euroopa Liidu uute reeglite osas (Data protection regulations), aga seda nähes tundus see talle isegi liiga karm. Siis aga mõistis ta, et need ettevõtted, kes inimeste andmeid koguvad, ei tee nende kaitsmise nimel midagi.

"Privaatsus ja andmekaitse peab olema esmane. Seda ei peaks tegema taustal, peidus. Algseadmed peavad olema turvalisemad ja inimene teeb ise otsuse, kas ta soovib olla maailmale avatum."

Carson küsis konverentsil saalis viibijatelt, kas kohal on ka mõni Google'i töötaja. Ühtegi kätt ei tõusnud. Siis küsis ta, kelle telefonis on Android. Järgnes kätemeri.

„Te olete kõik seega Google'i tooted või töötajad. Android teab sinu kohta väga palju, selle kaudu liigub väga palju infot," ütles Carson.

Ärilehele lisas mees, et Androidi põhimõte on kogu aeg olnud saada selle taha võimalikult palju seadmeid. Selleks, et saada võimalikult palju infot, mida edasi müüa.

„Nende ainus soov on toode sinu taskusse saada. Turvalisusele ei ole mõeldud. Seadmes on palju rakendusi, mis nõuavad sinult erineva info välja käimist. See on küll odavam Apple'i süsteemidest, aga sellega loovutad privaatsuse ja turvalisuse. Androidi rakendused on suure riskiga," hoiatas mees.

Carson lisas, et ta on kriitiline nende ettevõtete suhtes, kes hoiavad raha kokku turvalisuse pealt. Ta ei väida, et teistel platvormidel probleeme ei ole. Android on aga kõige hullem ning Google müüb sinult saadud info maha.

Mees tõi välja, et igasugused tänapäeva seadmed, millel on küljes mikrofon ja kaamera on väga ohtlikud. Neid saab lihtsalt panna sinu juttu lindistama või sinu juures toimuvat filmima. Taas on siin kõige ohtlikum just Androidi süsteem. Küsimus on lihtsalt selles, kas inimene on valmis sellise võimalusega riskima.

Loe intervjuud Joseph Carsoniga siin.