See andmeladu hakkab teenindama Venemaa ja Aasia klientuuri. Kui Venemaa president Vladimir Putin külastas Pekingis Hiina presidenti Xi Jinpingi, allkirjastasid ettevõtted lepingu. Putin vaatas sõjaväeparaadi ja soovis arutada Hiinaga majanduskoostöö küsimusi.

Deripaška kasutab oma Siberis asuvat hüdroelektrijaamast saadavat elektrit ka andmelao tarvis. Praegu kulub elekter tema alumiiniumisulatustehaste tööks. Andmekeskuste nõudlus kasvab, kuna Putin nõudis, et infotehnoloogiaettevõtted peavad hoidma venelaste isikuandmeid Venemaal asuvates serverites.

Esimeses etapis ehitatavava lao jaoks kulub 55 miljonit dollarit ja see peaks valmima 2018. aastaks. Täisvõimsus saavutatakse 2024. aastal, milleks kulub veel 300 miljonit dollarit. Andmelao loomises osalevad ka Venemaa infotehnoloogiaettevõte Lanit ja Hiina Centrin Data Systems.

Deripaška on Venemaa suurima alumiiniumitootja United Co. Rusali suurim aktsionär. Ajakiri Forbes on hinnanud 47-aastase Oleg Deripaška rikkuse 3,8 miljardile dollarile.