Hiljuti esimest juubelit tähistanud Piilmann ei salga, et VKG algusaastad jäid aega, mida ta on püüdnud unustada. "Sel ajal kirjutati minust palju ja ainult halba. Eks mingil määral ka teenitult. Kuid suures osas oli selliste artiklite taga tegelikult äriline võitlus millegi nimel. Eriõli (see ettevõte kuulus Piilmannile – toim.) oli erastanud Kiviteri ja ostnud Balti Baasi (Hoisti Kraana aktsiad).

Olime läinud suurte meeste mängumaale. Nendest ettevõtetest oli huvitatud Endel Siff. Võitlus oli äge, pidevalt anti meediasse oma nägemust, laimavat informatsiooni. Minu võimekus meediaga suhelda on olnud alati nõrk. Samuti ei suutnud ma valida endale piisavalt ausaid advokaate, usaldasin liialt. Mingil hetkel liitusid mõningad minu esindajad Siffi leeriga ja tulemuseks läks ka Balti Baas.

Minu mäletamist mööda suutsime kõikide jamade kiuste siiski Eriõli pankrotist välja tuua, maksuametile ja teistele tasuti võlgnevused. Hiljem lihtsalt lõpetasime Eriõli tegevuse likvideerimisega. Ajad olid tõesti segased, võitlus positsiooni pärast oli karm," rääkis Piilmann.

Anno 2015 on maailm, VKG ja Piilmann hoopis teisest puust. Äripäev hinas eelmisel aastal Piilmanni vara väärtuseks 183,5 miljonit eurot. Sellega jäi Piilmann Oleg Ossinovski ja Hillar Tederi järel Äripäeva rikaste topis auhinnalisele 3. kohale. Piilmann ei või nuriseda. Kehtivas valitsusliidu lepingus on mitmeid punkte, mis oleks tulnud justkui VKG kontorist.

Kuid...

Priit Piilmann, miks Te kunagi erakondadele ei anneta?

(Jääb mõtlema). Ju siis ei ole ressurssi olnud… Ma ei salga, et me loomulikult räägime erakondadega, aga seni ei ole tõepoolest annetamiseni jõudnud. Minu peamine roll on käia ministeeriumites kokkukutsutud meie valdkonna nõupidamistel ja aruteludel ning selgitada, mil moel võiks maavarade väärindamine riigile rohkem kasu tuua.

Homsest Ärilehest saate pikemalt lugeda, miks Piilmann ikkagi väldib jonnakalt parteidele annetamist; kui palju teenis VKG eelmisel aastal kasumit; kui palju saab Piilmann VKG-st palka ja kuidas juhtus nii, et kehtivas koalitsioonileppes on hulk keemiatööstusele soodsaid punkte.