Talle esitatud kahtlustusi maksukuriteos Kruuda omaks ei võta. "Ei, kindlasti mitte. Arutasime ja tegime üleeile pika päeva tööd ja minu arusaamine on see, et tegelikult on tõlgendused erinevad."

Küsimusele, kas Tere piimatööstus on nüüd pankrotis, vastas maksukuriteos kahtlustatud Kruuda, et miks see peaks pankrotti minema. Tema sõnul on teine võimalus alustada ettevõtte saneerimist.

Kruuda sõnul on Tere puhul tegu kasumlikult teeniva ja hea ettevõttega.

Kruuda sõnul pole Tere olukord ja maksejõuetus nii suur, nagu kirjutatakse. Kindlasti on väike grupp, kes kasutavad praegust situatsiooni oma ärihuvides ära. Terel on 300-350 koostööpartnerit, igapäevalist, ja tegelikult ei ole ka meedias kommentaare küsitud ju meie tegelikelt, tänastelt koostööpartneritelt. On ainult need, kes on vastandanud ennast teisele poole, sarjas Kruuda ajakirjandust.

Meie võlgnevused on saneerimiskavas üles loetud, tahame saneerimiskava kiiresti täitma hakata, et saaks võlgnevusi likvideerima hakata, ütles ta.

"Oleme avatud, anname võlausaldajatele ülevaateid," rääkis ta.

Küsimusele, kas Tere ettevõtted on müügis, vastas Kruuda: "Oleme arvamusel, et peame ühe tootmismaja maha müüma. "Et siis kõik see olemasolev protsess koheselt ära lõpetada ja elada rahulikult oma elu edasi. Sest ma ei taha ka niimoodi vastuvoolu ujuda kogu aeg."

Teisipäeval maksukuriteo kahtlusega kinni peetud Tere AS juht Oliver Kruuda koos viie kolleegiga pääses järgmise päeva õhtul vabadusse. Eile õhtuks olid tagasi vabaduses ka teised kahtlustuse saanud Tere AS-i töötajad, kelle seas on ka ettevõtte nõukogu esimees Allan Viirma.

Prokuratuur kahtlustab antud juhtumi raames kuut füüsilist isikut ja üht juriidilist isikut valeandmete esitamises, mille tulemusel on jäänud riigile tasumata tulu- ja käibemaksu 375 000 euro ulatuses.