SAB Miller teatas täna Anheuser-Busch InBevi ülevõtmispakkumise tagasi lükkamisest.

AB INBev teatab, et pakub konkurendi aktsia eest 42,15 naela. Varem on õlletootja õngitsenud konkurendi kallal 38 naelase ja 40 naelase pakkumisega aktsia eest.

AB InBev teatas, et nende arvates peaks see pakkumine olema atraktiivne SAB Milleri aktsionäridele. Ei jäetud väljendamata pettumust, et teise ettevõte nõukogu on lükanud eelmistel katsetel pakkumise tagasi.

SABMilleri nõukogu hakkab esimesel võimalusel arutama värskeimat pakkumist, kuid see on vaid 15 penni kõrgem mitteformaalsest 42 naelasest pakkumisest, mis esmaspäeval koosolekul lükati tagasi.

SABMilleri nõukogu esimees Jan du Plessis nimetas oma ettevõtet õlletööstuse kroonijuveeliks.

„AB InBev vajab SABMillerit, kuid on teinud üsna tingimusliku pakkumise, mis on tahtlikult tehtud paljudele meie aktsionäridele ebaatraktiivseks,“ ütles ta. „AB InBev alahindab väga olulisel määral SABMillerit.“

Alternatiivina pakutakse ka raha asemel emiteeritavaid aktsiaid, mida suurim aktsionär tubakakompanii Altria peab atraktiivseks. Altriale kuulub 29,56% SABMilleri aktsiatest. Teiseks suureks aktsionäriks on Santo Domingo perekond, kellele kuulub läbi BevCo nimelise ettevõtte 13,9% osalus.
Kui ühinemine leiab aset, toodetakse selles ettevõttes maailma iga kolmas joodav õlu. Analüütikud näevad seda tööstusharus aset leidva konsolideerumise lõpuna. Juba praegu toodetakse suure nelja (AB InBev, SABMilleri, Heinekeni ja Carlsbergi) poolt pool maailma õllest.