Rio linn on pankrotis ning ei suutnud oma arveid maksta juba ammu enne Olümpiat. Föderaalne abipakett aitas hoida politsei tänavatel ja haiglad avatuna kuni olümpiaturistid riigis külas olid. Nüüd on aga raha otsas ning riigitöötajad ei saa palka.

Osariigi valitsus on hääletamas meetmete poolt, mis kärbiksid riigitöötajate palku ja pensioneid 30% võrra. See on loomulikult tekitanud suurt pahameelt ja toonud kaasa demonstratsioone. Kuritegevus on samuti kasvanud. Mõrvade arv on kasvanud jaanuarit ja oktroobrit võrreldes 18%, röövide arv võrreldeas eelmise aastaga 48%. Rio on föderaalvalitsusele ning testele kreeditoridele võlgu 31 miljardit dollarit. Rahvusvahelistele kreeditoridele on tagasimaksete tegemine peatatud.

Osariigi väga nigel rahaline seis on tingitud Brasiilia enda kehvast majanduslikust olukorrast, aga ka madalast nafta hinnast. Sellele andis kõva hoobi ka suur korruptsiooniskandaal Rios asuvas naftafirmas Petrobaras. See tõi kaasa tuhandeid vallandamisi ning süvendas kriisi oluliselt. Kohalikku linnapead süüdistatakse miljonite dollarite omastamises seoses jalgpalli maailmameistrivõistluste ja Olümpiamängudega.

Oli väike lootus, et Olümpia annab kohalikule majandusele tõuke. Nüüd aga uurivad ametnikud, kas maksusoodustused, mida pakuti olümpiamänge toetanud ettevõtetele mitte ei halvendanud majanduslikku olukorda. Osariik on üldse olnud väga helde tegemaks Rios äri ajavatele suurfirmadel ülisuuri maksusoodustusi. Need on tõenäoliselt läinud Brasiilia maksumaksjale väga kalliks maksma, sest korporatsioonid on neid reegleid kurjasti ära kasutanud, et makse vähem või üldse mitte maksta.

Kohalikud arvavad, et valitsus on neid alt vedanud ja teinud pidevalt väga halbu otsuseid, mis lämmatavad töökohtade ja majanduse kasvamist. Olümpiamängud ei põhjustanud neid probleeme, kuid kindlasti muutsid nad olukorra palju hullemaks.

Jõuluvana Rio kõige kriminogeensemas linnajaos.