Vaatamata 3 miljoni euro võrra tehtud paremale pakkumisele, jäid nad litsentsist ilma.

OEG rajab uue kasiino koostöös Malta turismi- ja meelelahutusettevõttega Eden Leisure Group ning hakkab kasiinot juhtima opereerimislepingu alusel.

Mullu novembri alguses teatas Eden Leisure Group, et investeerib 31 miljonit eurot hotelli InterContinental Malta laiendamisse, mis hõlmab ka uue kasiino ehitamist, kirjutas Times of Malta. Kui selgus, et uus kasiinolitsents on väljastatud Eden Leisure Groupile, viis pakkumisel teiseks jäänud firma Dragonara Gaming otsuse kohtusse.

Dragonara Gaming süüdistab valitsust, et see on enampakkumise läbiviimisel reegleid rikkunud. Ettevõte pole valitsuse otsusega rahul, kuna nende pakkumine kasiinolitsentsile oli 3 miljoni euro võrra parem kui Eden Leisure Groupi oma.

Lisaks soovis Dragonara Gaming, et valitsus avalikustaks kogu hindamisprotsessi, kuid majandusministri Chris Cardona sõnul pole see konfidentsiaalsuse klausli tõttu võimalik.

Valitsuse väitel sai litsentsi Eden, kuna nende pakkumise väärtus oli oluliselt kõrgem konkurendi omast ning pakkumises oli kõige olulisem aspekt pakkumise koguväärtusel, mitte kasiinolitsentsi hinnapakkumisel.

Eden Leisure Groupi tegevjuht Simon De Cesare selgitas, et nende pakkumine toodab 10-aastase litsentsiperioodi jooksul valitsusele 23 miljonit eurot suurema käibe kui konkurendi oma. Ta tõi võrdluseks, et eelmisel aastal teenis Malta valitsus kasiinotööstuselt 13,5 miljonit eurot.

Praeguseks on Malta valitsus lubanud "vaherahu sõlmimiseks" väljastada ühe kasiinolitsentsi ka Dragonara Gamingule.

Sellele vaatamata on kohalik rahvuspartei (Nationalist Party) avaldanud muret valitsuse käitumise pärast. Partei hinnangul on olukord murettekitav ning opositsioon ootab selgitust, kuna litsentsi väljastamise protsess vältas poolteist aastat ning ettevõte, mis tegi parima pakkumise, ei osutunud valituks.