Uus terminal võimaldab ettevõttel liigutada rohkem pakke efektiivsemalt ning kiiremini, teatas Omniva.

Omniva pakiäri juhi Sten Argose sõnul pole üha kasvavad pakimahud vaid eestikeskne trend.

“Suuremale pinnale kolimine oli praeguseks möödapääsmatu. Vastasel juhul ei tuleks me toime ka tõenäoliselt jällegi rekordiliste aastalõpu pakimahtudega,” selgitas Argos.

Kaunase kirdeosas asuv terminal on logistiliselt soodsamas asukohas ning suudab teenindada kordades suuremaid pakimahte kui seni kasutusel olnud ruumid. Pindalalt on uus terminal rohkem kui kaks korda suurem kui oma eelkäija.

Argose sõnul oli vaid aja küsimus, millal eelmised terminalipinnad kitsaks hakkavad jääma. “Tänavu kesksuvel jõudis meie Leedu äriüksus punktini, mil Leedu pakiautomaatidesse oli toimetatud üle miljoni paki,” märkis Argos.

Sama jõudsalt nagu kaubaterminalid, kasvab Leedus ka Omniva pakiautomaadivõrgustik. Kui 2011. aastal alustati 12 pakiautomaadiga, siis täna asub 276 Omniva pakiautomaadist 67 Leedus.

Argose sõnul on augustikuus viieaastaseks saav Leedu üksus teinud käesoleval aastal juba märkimisväärseid tulemusi.

“Augusti alguseks olime Leedus klientideni toimetanud juba kolmandiku võrra rohkem erakliendi pakke kui kogu möödunud aasta jooksul,” märkis Argos. “See näitab, et Leedu rahvas on just praegu avastamas pakiautomaatide mugavust ning teenuse kiirust võrreldes traditsioonilise postiteenusega,” lisas ta.

Lisaks sellele oli Omniva UAB suurima turuosa kasvuga ettevõtte kogu Leedu logistikaturul. Tänasel päeval on tegemist juba mahtudelt neljanda kõige suurema logistikaettevõttega Leedus ja seda kõigest viie tegutsemisaastaga.