Ärilehele teadaolevalt said Saluveerile saatuslikuks talle eelmisest juhist Aavo Kärmasest jäänud liiga suured kingad, mida ta täita ei suutnud. Eesti Posti suurusel organisatsioonil on vaja juhiks head suhtlejat, käimatõmbajat, Saluveerist seda väidetavalt ei olnud. Kindlasti lisas vastuseisu uuele juhile asjade käik, kuidas Saluveer juhiks "pandi" - minister Urve Palo käsul lisati ta kandidaatide sekka, sai lõppvooru ja tõusis võitjaks.

Vastasel juhul olevat Palo ähvardanud kogu nõukogu välja vahetada. Palo ise eitas seda väidet. Toona viidati, et kui senine juht Aavo Kärmas soovis jõuliselt Hiina-suunalist äri jätkata, siis Palo meelest tuli tähelepanu pöörata rohkem kodumaisele postiteenusele.

Sellise vangerdusega kaotas Eesti Post kokkuvõttes hinnatud juhatuse esimehe Aavo Kärmase ning hea Läti-suunalise ärijuhi, kellena Saluveer enne töötas.

Nõukogu koosseis, kes nüüd Saluveeri vallandas, ei kattu sellega, mis ta ametisse nimetas. Nimelt kutsus Palo juulis riigifirmade nimetamiskomitee ettepanekul Raul Kudre, Mario Lambingu, Toomas Leito, Merike Saksi ja Veiko Tišleri nõukogust tagasi, jättes ametisse vaid Lauri Paeveeri.

Nõukogu uuteks liikmeteks valiti Bo Henriksson, Priit Kongo, Indrek Laul ja Regina Raukas.

"Erinevad nägemused"

„Nõukogu kutsus Joona Saluveeri juhatuse esimehe kohalt tagasi seoses erinevate nägemustega ettevõtte tulevikustrateegiast,“ ütles Omniva nõukogu esimees Bo Henriksson. „Ühtne arusaam ja sujuv koostöö on aga praegu väga oluline, kuna sektori kiire arenguga kaasaskäimiseks seisab Omnival ees mitmete muudatuste juhtimine ja suurte projektide elluviimine.“

„Täname Joonat tema panuse eest ettevõtte arengusse nii juhatuse esimehena kui ka varasemalt Omniva Leedu ja Läti tütarettevõtete ülesehitamisel,“ ütles Henriksson.

Vastavalt riigiettevõtete juhtimise heale tavale korraldatakse juhatuse esimehe kohale avalik konkurss, mis kuulutatakse välja sügisel. Seni täidab juhatuse esimehe ülesandeid ettevõtte juhatuse liige Ansi Arumeel, kellel on selleks nõukogu täielik toetus.