Linnamäe postipunkti pidaja Kaja Puusepp ei teadnud teisipäeval sulgemisest veel midagi ja oli tükk aega keeletu. Linnamäe postipunkt on üks viiest Lääne-Nigula valla postiasutusest, mis on kavas järgmisest kuust kinni panna. „Mul oli eile 49 pakki!” hüüatas Puusepp lõpuks, kui oli kõnevõime tagasi saanud. Veel septembris oli ta käinud Omniva töötajate koosolekul, kus sulgemiskavast ei räägitud sõnagi. „Vastupidi. Räägiti, kuidas postipunktid võtavad kõik postkontorite ülesanded üle,” ütles Puusepp.

Linnamäe postipunkt on tegutsenud Oru raamatukogus kaks aastat. Puusepp on ühtlasi ka raamatukogu juhataja.

„Jessus! Mis siis nüüd saab?!” hüüatas raamatuid ära tooma tulnud Aili Laurand. Postipunkti peatne sulgemine ehmatas teda kõvasti. Natuke aega mõelnud, ohkas Laurand: „Oh heldus! Ju nad tahavad selle maaelu ikka välja suretada! Lõpuks ei ole enam ühtegi ühiskondlikku kohta, et oleks põhjust kodust välja tulla.”

Linnamäele ei jää aga postipakiautomaati ka. Lähemad jäävad 15 km kaugusele Taeblasse ja Haapsallu, aga Puusepp kahtles, kas keegi Taeblasse minema hakkab – kui nagunii peab sõitma, siis juba linna ja kauaks seda Taebla postipunktigi on.

Läänemaale jäävad alles Taebla, Nõva ja Kullamaa postipunkt, Ristile tuleb pakiautomaat.

1. novembril suletakse Palivere postkontor, Linnamäe ja Risti postipunktid suletakse 19. novembril. Martna postipunkt suletakse 30. novembril. Pürksi tuleb postipunkt, kui keegi on valmis seda pidama.

Loe pikemalt Lääne Elust.

"Mis tahes muudatusi plaanides kohtume alati kõigepealt kohaliku omavalitsusega, sest nemad teavad kohalikke olusid kõige paremini. Tutvustame neile oma esmaseid mõtteid, kuulame nende omi ning lõplikud otsused sünnivad selle järel. Kui kohalike omavalitsustega on kokkulepped sõlmitud, teavitame koheselt partnereid, kohalikke elanikke ja meediat," teatas Omniva kommentaariks Lääne Elus ilmunud loole. "Läänemaal on praeguseks toimunud alles esimene kohtumine kohaliku omavalitsusega ning otsuseid ühegi konkreetse postipunkti osas hetkel veel ei ole. Järgmisena kohtume valla majanduskomisjoni ja/või volikoguga. Otsusteni, kas, millal ja milliseid muudatusi tuleb, saab jõuda alles selle järel."

"Meil on kahju, et postipunktide lepingupartnerid ja kohalikud elanikud kuulsid muudatuste võimalustest pooltoore info alusel ning mitte meie kaudu," teatas Omniva. "Palume vabandust, et oleme sellega häirinud ka neid, kelle juures lõplike otsuste järel võibolla midagi ei toimukski."