Eesti jookide turu müügistatistika kohaselt on Eesti kapitalil põhinevast Prikest saanud Eesti suurim kvaliteetjookide müügi- ja turundusettevõte, mis impordib Eestis, Lätis ja Leedus rahvusvaheliselt tuntud alkohoolsete ja mittealkohoolsete jookide marke.

Eestis imporditi alkoholi 2007. aastal kokku ligi 5,8 miljonit liitrit. Preemiummargid moodustasid sellest natuke üle poole ehk 55%. 2007. aasta andmete järgi moodustas Prike sortiment peaaegu 20% kogu Eesti kvaliteetalkoholi turust.

Balti riikidest juuakse veini kõige rohkem just Leedus, kus sisetoodang moodustab tarbitavast üle poole. Eestis tarbitakse vaid 11% kohalikku veinitoodangut, ülejäänud 89% imporditakse.
Mis seisus on hetkel Balti joogiturg, kas majanduslangusega seoses vähenevad Eestis kvaliteetjookide tarbimiskogused ja kas sellised kvaliteetjoogid nagu Hennessy ja Johnnie Walker kaovadki lettidelt? Kuidas mõjutab sügisest jõustunud reklaamiseadus turuosaliste tegevusele, kas seadusandlus avardab või pigem kitsendab nende võimalusi.

Küsimused palume esitada antud loo kommentaaridena.