Viimasel paaril kuul on klubidesse kogunenud aina vähem öiseid pidutsejaid, sest aasta alguse väsimusele lisandub majanduskriisist tingitud kokkuhoidlikkus.

„LoveSexMoneys mängis Aivar Tõnso eelmisel nädalal plaate ainult minule ja ühele mu sõbrale,” tõdes näiteks Päevalehe ajakirjanik Kaur Garšnek. „Von Krahli üritustel on ka inimesed tihti isegi nädalavahetustel nagu mööda seinu laiali määritud.”

Parlament ja Panoraam teevad oma uksed lahti vaid reedel ja laupäeval. „Jaanuar ja veebruar on klubimajandusele traditsiooniliselt rasked kuud,” üt­les klubide omanik Aivar Leping. „Need, kes tahavad kultuurselt ja turvaliselt lõbutseda, käivad endist viisi. Sügiseks ennustan, et lõbutsejad tulevad tagasi.”

Von Krahli külastajate arv pole klubi programmijuhi Jaagup Jalakase kinnitusel oluliselt vähenenud. „Meie kaasame ürituste korraldamisel mitmeid partnereid ning oleme nendega aru pidanud, et peame nüüd varasemast rohkem pingutama,” selgitas Jalakas. „Mina usun, et suurem osa kodudesse jäänud publikut tuleb tagasi juba suveks.”

Tallinna kesklinna peale laiali paisatud ööklubide kõrval õitsevad üksnes suurte hotellide alla rajatud tantsukohad.