Kallas ülesanne oli aidata Nortalis e-valitsemisega seotud projektide tutvustamist väljaspool Euroopat, peamiselt Lähis-Idas.

Kuna Kallas töötas ja töötab endiselt ka Euroopa Komisjoni Valdis Dombrovskise nõunikuna, siis uudisteportaal Politico tõstatas juba kevadel küsimuse, kas need kaks tööd ikka sobivad kokku. Seda hoolimata sellest, et Euroopa Komisjon andis Kallasele Nortalisse tööle minemiseks loa.

Ka Ärileht uuris kevadel, kas Kallase töö Nortalis ei tekita huvide konflikti. Toona selgus, et Euroopa Komisjoni volinike eetikakoodeks paneb paika, millega võivad endised volinikud pärast ametist lahkumist tegeleda ja millised piirangud neil on.

Näiteks kui voliniku ametist lahkumisest on möödas vähem kui 18 kuud, siis peab ta komisjonile uude ametisse astumisest andma vähemalt kuu aega ette teada. See annab komisjonile aega analüüsida, et millise iseloomuga tööga on tegemist.

Koodeks näeb ka ette, et põhjalikumat analüüsi on vaja siis, kui voliniku uus töökoht on seotud sama valdkonnaga, mida ta volinikuga esindas. Kuna Kallas asus tööle tarkvarafirmas, siis ei tekkinud ilmselt konflikti tema endise tööga transpordivolinikuna.

Koodeksist selgus ka, et endine volinik ei tohiks ka teha lobitööd või esindada teisi komisjoni liikmeid.

Kuigi Kallas on kinnitanud, et amet Nortalis ei tekita konflikti ei tema endise tööga volinikuna ega ka Dombrovskise nõunik olemisega, siis leiab leheküljelt Corporate Europe Observatory info, et Kallas Nortalis enam ei tööta.

Lehel on toodud ära ka Kallase põhjendus Nortalist lahkumisele:

„Juunis ma pidasin mõned kõned Omaanis Eesti kogemustest hea valitsemise kohta. Selle eesmärk oli aidata IT-firmal Nortal müüa oma IT lahendusi seal riigis. Nendel tegevustel ei olnud mingit pistmist minu tööga Dombrovskise nõunikuna. Mu leping Nortaliga lõppes 6. augustil ning sellest olen ma informeerinud ka Euroopa Komisjoni. Ma ei ole Nortalile Euroopa Liidu institutsioonides kunagi lobi teinud,“ seisab Kallase põhjenduses.

Mis oli Kallase töötasu Nortalis, seda ettevõte avaldanud ei ole.