„Ahti Asmann on pikaajalise rahvusvahelise juhtimiskogemusega tunnustatud juht ning meil on hea meel, et selline spetsialist liitub VKG tiimiga. Praegune juhtkond Priit Rohumaa eestvedamisel on saavutanud märkimisväärseid tulemusi ja viinud kontserni väga kõrgele tasemele. Seda tõestavad kasvõi kolm täisvõimsusel töötavat Petroter tehast," kommenteeris VKG suuromanik Priit Piilmann.

Samas jätkub Piilmanni sõnul põlevkivi- ja keemiatööstuses tormiline areng, mistõttu peame väga oluliseks prioriteediks koostööd just meie finants- ja riigipartneritega. Asmannil on tema hinnangul tugevad kompetentsid antud valdkondades.

Asmanni sõnul on ta positiivselt meelestatud ja tänulik sellise väljakutse eest. "VKG juhtkond on teinud suurepärase töö nii kontserni kui ka kogu valdkonna edendamiseks. Täna on oluline tagada efektiivsus ja ettevõtte tugevdamine, et saaks ka edaspidi panustada põlevkivi- ja keemiatööstuse arengusse ning Eesti majandusse," kommenteeris ta.

Asmann on lõpetanud Tartu Ülikooli majanduse eriala. Kaheksateist aastat oma karjäärist on ta töötanud SEB pangas erinevatel positsioonidel ning aastatel 2008-2010 juhatuse esimehe ametis. Viimased kolm aastat on Ahti juhtinud riigiettevõtet AS Eesti Raudtee.

Mai keskel oma soovist ametist lahkuda teavitanud Priit Rohumaa jätkab tööd uue juhatuse esimehe ametisse astumiseni ehk septembri lõpuni.

VKG on Eesti üks suuremaid põlevkivi ümbertöötlemise ettevõtteid ja maailma suuruselt teine põlevkiviõlitootja.