Neli aastat tagasi istus Kristoffer oma ühiselamus asuvas toas Oslos ning kirjutas väitekirja krüpteerimistehnoloogiatest. Selle käigus avastas ta ühe uue ja huvitava võimaluse - virtuaal-valuuta (Bitcoin). Tegemist on rahaga, millega internetis tehinguid tehakse, seda saab aga vahetada ka pärisraha vastu. Virtuaal-valuuta kurss liigub nagu aktsiategi puhul - kui kasvab nõudlus, tõuseb ka selle hind ning vastupidi. Virtuaal-raha loodi 2009. aastal anonüümse arvutiarendaja poolt, kes esineb speudonüümi „Satoshi Nakamoto" all.

Väitekirja kirjutamise ajal oli virtuaalraha eksisteerinud vaid mõned kuud. Ühe Bitcoini väärtus oli sel hetkel 0,0054 dollarit. Kristoffer otsustas hetke ajel osta 26,6 dollari eest virtuaal-valuutat ehk 5000 Bitcoini. Ost ununes peagi.

Kolm ja pool aastat hiljem saatis Kochi sõber talle e-kirja viitega artiklile, kus kirjutati, et virtuaal-valuuta väärtus on aastatega teinud tohutu hüppe.

Värisevate kätega soovis Kristoffer nüüd teada saada, mida see tema jaoks tähendab. Ta oli aga oma parooli unustanud. Mitme tunni möödudes sai ta viimaks oma kontole sisse ja avastas, et aastatega oli sisse pandud 26,6 dollarist saanud 1,25 miljonit.

Härra Koch tegi 1000 ühikut kohe pärisrahaks ja ostis endale Oslo kesklinna korteri. Tal on alles veel 888 000 dollari väärtuses virtuaalraha. Viimati oli virtuaalraha väärtus 222 dollarit ühe ühiku kohta.