Limonaaditehases saab esialgu tööd kuus inimest, kuid tehase rajanud OÜ Kaverigrupp plaanib hakata valmistama ka majoneesi, ketšupit, äädikat ja toiduõli, mis toob töökohti juurde.

“Teisi nii suuri ettevõtted Orul avatud ei ole,” ütles ETAle Oru linnaosa juhtiv abilinnapea Asta Palmi. “Olemasolevaks suuremaks asula ettevõtteks on bussifirma, algstaadiumis üritab tegevust alustada ka õmblustsehh.”

Palmi sõnul on Orul elanikke umbes 1900, kellest töötuid on üle 200. Töölkäijatest on enamik ametis väljaspool asulat Viru Kalatööstuses ning Eesti Põlevkivis.

Juunis pärast kolmeaastast ettevalmistust endises kauplusehoones tegevust alustanud limonaaditehases toodetakse 17 liiki karastusjooke, mille hulgas on nii tuntud Tarhun, Sajaanid ja Baikal kui ka uudne jook Šokolaad ja jõujook Punane Kotkas.

“Esialgu müüvad neid ainult meie oma firma kauplused Jõhvis ja Kohtla-Järvel,” selgitas Põhjarannikule Kaverigrupi juht Osvald Pollet. “Meie toodangut tellida soovijaid on palju, näiteks on suure tellimuse valmis esitama Eesti firma Baltazar.”

Liin võimaldab toota tunnis kuni 700 pudelit jooki. Polleti sõnul toodetakse praegu väikepartiisid ja kogu rõhk on pandud kvaliteedile. Firmal on oma laboratoorium, kus tehakse analüüse.

“Orul on suurepärane vesi, mida saadakse 170 meetri sügavuselt puurkaevust,” sõnas Pollet. “See ja meie filtrite süsteem aitavad hea kvaliteedi saavutada. Tähtis on seegi, et kasutame Saksa firma Wild parimaid koostisaineid. Ilusad etiketid aitas kujundada Peterburi disainikeskus.” Firmal on kokku luba 132 toidukauba tootmiseks.