Eesti Energia mõõtekontrolli keskuse kinnitusel on osa elektrikilpe paljukorterilistes majades nii kehvad, et nende vaateavadest klient arvesti näitu ei näe. Samas on elektrikilbid lukustatud, mis takistab ka ligipääsu arvestile.

"Kilbid võivad olla lukustatud Eesti Energia poolt, et arvesteid ei lõhutaks ega varastataks," ütles ETAle Eesti Energia teeninduse pressiesindaja Mikk-Sokk, kelle sõnul võib osades majades arvestid paikneda hoopis ka keldrites.

Kuigi klient oma elektriarvesti näitu ei näe, saadab Eesti Energia kliendile arveid oma kauglugemisarvesti näidu kohaselt. Margit Mikk-Soku sõnul ei ole arvestikeskused avalikult külastatavad kohad.

Pressiesindaja sõnul peab tarbijatel siiski olema võimalus oma elektriarvesti näitu näha. "Kui arvesti näitu näha ei ole, siis tuleb sellest teatada Eesti Energia klienditelefonile ja kutsuda kohale meie mõõteelektrik," ütles Mikk-Sokk. "Elektrik vaatab, kas õnnestub kilbis midagi ringi sättida ja kui see ei õnnestu, siis põhjendatud proovi korral vahetab Eesti Energia kilbi tasuta välja," lisas Mikk-Sokk.

Kauglugemisarvesteid on Eesti Energia paigaldanud näiteks Tallinnas Lasnamäel, Tartus Saaremaal ja Mustvees kokku umbes 35.000 tükki.

Eesti Energia kogu klientide arv ulatub üle 500.000.