Valitsuskoalitsioonis on ilmnenud uus lahkheli. Sotsiaaldemokraadid ei nõustu reformierakondlasest majandusministri Kristen Michali plaaniga 100% riigifirmad Tallinna Sadam, Eesti Raudtee, EVR Cargo, Tallinna Lennujaam, Saarte Liinid ja Eesti Loots ühte valdusettevõttesse paigutada. Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhi, töö- ja terviseministri Jevgeni Ossinovski sõnul oleks finants- ja sisekontrolli tugevdamiseks vaja hoopis eraldi järelevalveasutust, millele alluksid kõik riigiettevõtted.

Juba mitu korda on majandusminister Kristen Michal käinud valitsuskabinetis plaaniga, mis liidaks ühise juhtimise alla 1,2 miljardi euro väärtuses Eesti riiklikke transpordiettevõtteid. Olete olnud kavatsuse vastu. Mis teile selle juures ei meeldi?

Valdusettevõtte loomise ja ka ettevõtete erastamise teemal on olnud liiga vähe arutelu ja tihti lähtuvad poliitikud-erakonnad loosunglikest seisukohtadest. Mõned tahavad erastada, sest pole n-ö kaua midagi erastanud. Teisalt öeldakse, et erastamine on igal juhul halb.