„Sellel, et need hinnatasemed on madalad, on oma põhjus,“ kommenteeris Koppel. „Madalate intressimäärade keskkond on pankade jaoks ebameeldiv, regulatsioonid nõuavad suuremaid kapitalipuhvreid ja fintech-ettevõtted pakuvad pikas perspektiivis konkurentsi – kõige selle tõttu kasumlikkus kannatab. Ma hoian sektoril silma peal, kuid praegu on tegutsemiseks veel vara. Põhjala pangad on aga kindlasti need, mida täna eelistaks. See, mis Lõuna-Euroopa finantssektorist just aktsiaturgude seisukohalt saab, on praegu liiga suur küsimärk. Neil on kapitali vaja ja palju,“ ütles Koppel.

SEB septembri Investeerimise Väljavaade (Investment Outlook) osutab sellele, et Euroopa pankade aktsiad on ajaloo odavaimatel tasemetel. Põhjala pangad võiksid SEB hinnangul saavutada koguni 10–14-protsendilise omakapitali tootluse, samas kui muudelt pankadelt oodatakse 7,5-protsendilist omakapitali tootlust.

Lisaks on Põhjala pankade bilansid piisavalt tugevad, et maksta käesoleva aasta eest 5–7-protsendilist dividenditootlust. Põhjala pankade vähenenud kasumlikkus on aga tingitud suurenenud kapitalinõuetest ja kasumid on rahaliselt tänaseks juba suuremad, kui need olid seni rekordilisel 2007. aastal.