Taani panga raporti kohaselt on põhjust kahtlustada 42 Eesti filiaali töötajat ning kaheksa endise töötaja osas esitati prokuratuurile kuriteoteade. Kahtluse põhjusteks on kahtlaste osapooltega tehingutes osalemine, suurte rahasummade väljastamine, teiste töötajatega kahtlastes tehingutes osalemine ja lähedased suhted klientidega.

Täna astus tagasi ka Danske Banki tegevjuht Thomas Borgen. "On selge, et Danske ei ole käitunud vastutustundlikult Eesti filiaalis toimunud rahapesu osas. Ma kahetsen seda sügavalt. Isegi, kui uurimise tulemustes selgub, et ma olen käitunud seadusi järgides, usun, et minu tagasiastumine on kõigile osapooltele parim. Tegevjuhina vastutan pangas toimuva ees ja minu jaoks on ametist loobumine õige samm. Ma olen otsust edasi lükanud, sest tahtsin panka toetada sellel keerulisel perioodil," ütles Borgen.

Loe täismahus raportit siit!

Borgen on öelnud, et tema ei olnud toona Eesti harus toiminu detailidega kursis. Tema ja Danske ei ole viimaseid uudiseid ega kuulujutte kommenteerima soostunud. Viimastel andmetel vaadatakse läbi 150 miljardi dollari eest tehinguid. Summa on ajas aina kasvanud.

Raporti koostamise käigus uuriti 15 000 klienti, 9,5 miljonit makset ning otsiti läbi 12 000 dokumenti ja 8 miljonit e-maili. Kokku tehti 70 intervjuud praeguste ja endiste töötajatega. Praeguseks on selgunud, et 6200 kliendi puhul ilmnesid riskifaktorid ning see informatsioon on edastatud vajalikele asutustele.