Huvitava kokkusattumusena oli tänane Tallinna Sadama juht Valdo Kalm nö tüüri juures ka eelmise riigifirma, Eesti Telekomi börsile minekul. "Eesti rahval on täna rohkem julgust ja raha, Telekomi ajal oli jaeinvestoreid oluliselt vähem," meenutas Kalm. Samuti lubas riigifirma juht, et teevad kõik selleks, et dividendipoliitikat täita ja maksta lubatud dividende.

"Loome oma inimestele võimaluse sääste investeerida, ma ei tea paremaid võimalusi raha kasvatamiseks. Võimalusi loome ka kohalikele pensionifondidele - neil ei ole kunagi nii palju raha olnud kui täna. Kolmandaks saame teha riiki ja meie majandust nähtavamaks ja olla atraktiivsem ka välisinvestoritele," rääkis börsi juht Kaarel Ots.

Kust tuleb aga Tallinna Sadama kasum, küsis Matvere Kalmilt teravalt. "10 aastat on makstud dividende ja teeme seda ka edaspidi. Me usume oma ärisse. Kasv tuleb reisijatest, kruiisituristidest. Ka meie kaubaäris on palju võimalusi. Neid võimalusi toetab ka Rail Baltic. Meie parvlaevaäri on küll väiksema kasumiga, aga samuti stabiilse rahavooga," rääkis Kalm.

Üritusel oli kohal ka peaminister Jüri Ratas, kellega koos börsikella helistati.

Tallinna Sadama aktsiate esmane avalik märkimise (IPO) käigus pakutud 86,7 miljonit aktsiat märgiti kolmekordselt üle ja aktsia hinnaks kujunes 1,7 eurot, mis teeb IPO kogumahuks 147,4 miljonit eurot.

Pakkumise hinnavahemik oli 1,4-1,8 eurot aktsia kohta ja pakkumise tegid 102 institutsionaalset investorit 22 riigist ja 13 723 jaeinvestorit.