„Kõik pankade esindajad kinnitasid valmisolekut põllumajandusettevõtetega läbi rääkida ja vajadusel maksepuhkusi pakkuda. Pankadele on samuti oluline stabiilne põllumajandussektor, mis ei peaks kannatama poliitilise kriisi tõttu,“ ütles põllumajandusminister Ivari Padar.

„Leppisime kokku vastastikuses infovahetuses, sest pangad saavad väga operatiivselt anda tagasisidet võimalikest riskirühmadest, kelle abistamiseks peame valmis olema,“ lisas ta.

Pankade esindajad kinnitasid, et peavad põllumajandust üldiselt madala riskiga valdkonnaks ja praeguses kriisis on oluline tublid ettevõtted kriisist üle kanda, vahendas põllumajandusministeerium.

Padari sõnul on kujunenud olukorras nii ettevõtetele kui pankadele oluline partner MES, kust vajadusel saab abi näiteks läbi laenude tagamise.

Kohtumisel osalesid Swedbanki, SEB, Danske, Nordea, DNB ja LHV pankade esindajad.

Pangandusliidu kommunikatsioonijuhi Jane-Liina Liiva sõnul soovis minister täna arutada olukorda eraldi vaid suuremate pankade esindajatega tekkinud olukorda.

"Iga pank saab ilmselt nüüd eraldiseivalt mõelda ja öelda, kuidas edasi minnakse, mis seisukohal ollakse lähtuvalt konkreetsest pangast. Pankadeüleselt, pangaliidu poolelt pole veel midagi sisulist kommenteerida," selgitas ta.