Padari sõnul on ka liigselt spekuleeritud sellega, et piim liiguks Valgevene kaudu Venemaale edasi. „See ei ole meie otsustada ega meie vaadata. See ei ole külaskäigu fookus. Fookus on see, et avada suhtlust Valgevenega,“ selgitas minister.

Väliskaubandusminister Anne Sulling on Valgevene kaudu Venemaale toorpiima eksportimise küsimuses ettevaatlik. „Meie eesmärk on leida stabiilne ja püsiv uus turg. Me näeme selle nimel vaeva. Ei ole mõtet tagaukse kaudu ebastabiilsele turule ronida,“ leiab ta.

Teisipäeval sõlmis Padar Valgevene kolleegiga riikidevahelise vastastikuse mõistmise memorandumi, mis sisuliselt avab meie toidutootjatele võimaluse eksportida senisest rohkem Valgevenesse. "Igal riigil on omad kombed ja Valgevene puhul on selge, et sellised riiklikul tasemel baaskokkulepete olemasolu on väga oluline. Edasi paistab, kuidas ettevõtjatel need läbirääkimised kujunevad ja arenevad," kommenteeris Padar Ärilehele.

"Siin on natuke aega vaja, et näha, kuidas asjad hakkavad klappima. Äri on igal pool äri. Kui on kvaliteet ja vastuvõetab hind, siis on kaup ja kui ei ole, siis ei ole," lisas Padar.

Augusti alguses keelas Venemaa lääne toiduainete impordi Venemaale. Valgevene impordikeelu allal ei kuulu.