Minevikus peamiselt julgeoleku ja sõjaväeasutusi majutanud Pagari 1 hoone sai tagasi oma esialgse eesmärgi elamuhoonena - rohkem kui saja aasta eest planeeris arhitekt Hans Schmidt selle rikkama rahva elumajaks.

Sama joont on ka jätkatud. Uude majja tuleb 42 luksuskorterit, kus kasutusel kallid, eeskätt looduslikud ehitusmaterjalid. Esimese ja teise korruse korteri saab kätte hinnaga 3850 eurot ruutmeeter ning kolmanda ja neljanda korruse korteri 4000 eurot ruutmeeter. Korterite suurus on 54-350 m2. Seega võib kallima korteri hind ulatuda 1,4 miljoni euroni. Peale korterite tuleb majja ka suurejooneline restoran ja kohvik.

Edukas paberivabrik

Aastate jooksul asusid hoones nii Eesti Vabariigi sõjaministeerium, Nõukogude ajal KGB kui ka Eesti politseiamet. 2008. aastal pandi maja aga müüki. Kaks aastat hiljem ostis selle Eestis aktiivselt äriga tegeleva Indoneesia ettevõtja Sonny Aswaniga seotud Tolaram Grupp.

Pea kaks aastakümmet Eestis tegutsenud Aswani on muu hulgas ka Eesti aukonsul Singapuris.

Aswani olulisemaks ettevõtmiseks Eestis on Horizon Tselluloosi ja Paberi AS. Ettevõttele oli eelmine aasta edukas - ligi 59 miljoni eurose käibe juures teenis paberivabrik viis miljonit eurot puhaskasumit. Ettevõte kuulub 20 Eesti suurima eksportööri hulka.

Aswani on varem Ärilehele öelnud, et Tolaram Grupi peamine tegevusala on endiselt tööstus ning suurim investeering on tselluloosi- ja paberivabrik Horizon. „Tööstus vajab pikaajalist planeerimist. Kinnisvaras lõpetad projekti ning võtad ette järgmise. Tööstuses ei saa nii teha, sest tuleb omada kaugemat horisonti, vähemalt kümneaastast perioodi," kirjeldas ta. Tolaram Grupil on käsil teinegi kinnisvaraprojekt Kopli poolsaarel. Umbes 10,5 hektaril käib planeerimine ja ehituslubade hankimine -  alale planeeritakse nii elumaju kui ka ärihooneid. Projekti elluviimine võtvat aega viis kuni seitse aastat.