"Kui me vaatame Iirimaad, siis ta on ju mingis mõttes Suurbritannia majanduslik tagahoov. Ta on suhteliselt väike võrreldes Suurbritannia majandusruumiga, ta on nii kultuuriliselt kui ajalooliselt sellega võrdlemise tihedalt kokku kasvanud. Siin on paralleelid Eestiga ikkagi täiesti olemas - me oleme väga väike majandusruum palju suurema majandusruumi kõrval, siis Põhjala kõrval, ja meid täpselt samuti ühendavad sellega tihedad kultuurilised, ajaloolised ja muud sidemed," vahendas ETV24 Pajula ETV hommikuprogrammis öeldut.

Pajula sõnul jätkub Põhjala majanduskasv veel üsna hoogsas tempos vähemalt kaks aastat ning see peaks avaldama toetavat mõju Eesti majandusele.

Tema hinnangul ei tohiks ka hiljutiste parlamendivalimiste tulemused majandust eriti mõjutada ning jätkuv ettevõtlussõbralik poliitika hoiab majandusele soodsat meeleolu üleval. "Viimasel kolmel aastal pole valitsusel väga palju pistmist sellega, see on ikkagi puhtalt olnud pangandussektori lõimumine Põhjala pangandus- või ülejäänud sektoriga, mis on majanduskliimat siin loonud," arvas Pajula.

Valitsuse sammud saavad Pajula hinnangul oluliseks siis, kui majanduskliima peaks muutuma.

Ta rõhutas ka euro kasutusele võtmise olulisust, nimetades seda võtmeküsimuseks ja riskide vähendamise seisukohast kõige tähtsamaks sammuks.