Pajula kaitses täna Tallinnas toimunud väitlusel koos Eesti Panga asepresidendi Märten Rossiga arvamust, et euro tulek elavdab Eesti majandust, vahendavad ERR Uudised. Tema sõnul ei ole garantiid, et Eesti ei astu euroga liitudes uppuvale laevale, kuid samas tuleks mõelda, mis on alternatiivid.

"Ma arvan, et meil ei ole võimalik ainult krooniga edasi purjetada. On räägitud, et Inglismaa on oma valuuta jaoks liiga väike riik. Mis siis veel meist rääkida. Meil on valikus kaks tsooni: eurotsoon ja rublatsoon. Nii lihtne see minu arvates ongi. Meil on valida, millisele laevale minna, ja läheksin pigem sellele laevale," rääkis ta.

Ross märkis, et Euroopa ühisraha hüved, näiteks hindade ja valuutakursi stabiilsus ning tihedam kaubavahetus, on olnud Eestile kättesaadavad ka seni, kuid nende täismõju saab avalduda vaid eurotsooni täisliikmena.

Samuti tõi ta välja, et euro vähendab tehingukulusid ning lihtsustuv hinnavõrdlus julgustab uusi ettevõtjaid Eestisse tulema, mis omakorda suurendab konkurentsi.