"Somelar ütleb esmalt, et nad võtavad koristajateks tööle 25-45 aastaseid. Ajakirjaniku küsimusele, et miks sobib koristajaks ainult kuni 45-aastane, vastab Somelar: "Sest koristus on muutunud peeneks teaduseks, mida ja kuidas täpselt puhastada tohib. Siis on inimesed veel õppimisvõimelised."," kirjutas Pakosta oma Facebooki kontol.

"Esiteks on tööandja poolt nii piire seades tegu räige vanuselise diskrimineerimisega. Mitte kedagi ei tohi halvustada nende vanuse tõttu ja inimest tegelikult ikkagi lihtsama töö jaoks õppimisvõimetuks pidamine on halvustamine. Mitte kedagi ei tohi tööturult eemale tõrjuda nende vanuse tõttu, see on keelatud nii põhiseaduse kui võrdse kohtlemise seaduse kui töölepinguseadusega," selgitas ta.

"Põhjalas ja lääne poole kaotaks riigiettevõtte juht sellise avalduse peale ise töö, kuna on demonstreerinud oma täielikku õppimisvõimetust. Sest teiseks on peeneks teaduseks muutunud ka ettevõtete juhtimine. Ilmselt võiks nii mõnigi Eesti väga hea tippjuht siinkohal korraks luksuda, tippteadlastest, arstidest, inseneridest jne rääkimatagi," leidis Pakosta.