Põhjuseks tõi ettevõte muutunud turukonjunktuuri, mis ei võimalda enam edasi tegutseda ega täita eelmise aasta septembris kinnitatud saneerimisplaani.

Biodiesel Paldiski juhatuse liikme Aigar Ojaotsa sõnul on rahvusvaheline biodiisli turg viimase kuue kuu jooksul teinud läbi olulisi muutusi – pakkumine ületab selgelt nõudmist ning Euroopa riikide mahutiparkidesse on kuhjunud ülisuur, ligikaudu 50 protsendi võrra piirkonna aastast vajadust ületav biodiislivaru, mis tekitab surve jätkuvaks hinnalanguseks.

"Neis oludes ei suutnud Biodiesel Paldiski enam täita saneerimiskava ning kuna ebaõnnestus ka võlausaldajate konsensuse saavutamine kava ümberkujundamiseks, tuli juhatusel esitada pankrotiavaldus," sõnas juhatuse liige Erich Teigamägi.

Ettevõtte kohustused on pankrotiavalduse esitamise seisuga 387 miljonit krooni ning varade bilansiline väärtus 380 miljonit krooni.

AS Biodiesel Paldiski müügitulu oli 2009. aastal 667 miljonit krooni ja 2008. aastal 734 miljonit krooni, kusjuures üle 90% sellest andis eksport. 2009. aasta kevadel esmakordselt raskustesse sattunud ettevõtte saneerimiskava kinnitas kohus 4. septembril 2009.

2008. aastal tootmist alustanud AS Biodiesel Paldiski Tehase rajamine läks maksma 390 miljonit krooni. Tehase tootmisvõimsus taimeõlide käitlemise, rafineerimise ja biodiislikütuse tootmise alal on kuni 100 000 tonni aastas.