"Vaatamata sellele, et töötajad avaldasid kirjalikult oma nördimust tekkinud olukorra kohta pole tööandja siiani palka välja maksnud ega leidnud vajadust sõlmida ametiühinguga kompromiss kokkulepet," teatas kalatööstuse ametiühingu juht Oleg Tšubarov.

Hoiatusstreigist võtab osa 50 ettevõtte töötajat. Tööst vabad töötajad viivad samal ajal läbi miitingu ettevõtte ukse ees oma kolleegide toetuseks.

"Ametiühing tegi kõik võimaliku, et leida tekkinud olukorrale lahendust. Kahjuks aga tööandjale see ei olnud vastuvõetav. Tööandja palub aru saada tekkinud olukorrast, oodata ja kannatlik olla. Tööandjast võib aru saada aga kuidas peaks käituma töötaja, kellel kasvab võlg panga ees?" kommenteeris Tšubarov.

"Töötaja peab oma peret toitma ja maksud maksma. See ei ole äri päästmine, see on ellujäämise küsimus. Suurim viga tööandja poolt oli see, et palka ei makstud välja lootes, et töötajad jäävad vaikselt ootama ning kannatama seni kuni tööandja lahendab oma probleemid. Seda ei juhtunud, töötajad võtsid vastu õige otsuse ning hakkasid kaitsma oma õiguseid," lisas ta.

Kui tänase aktsiooniga ei saavutata soovitud tulemust on töötajad valmis minema tähtajatule streigile.

"Tööandja-poolsete rikkumiste tõttu nõuavad töötajad täna lisagarantiid. Nad tahavad olla kindlad, et järgmisel kuul ei teki sama olukord, kus neile ei maksta teenitud palka ning välja teenitud palga saamiseks peaksid nad uuesti valmistuma aktsioonideks," ütles ametiühingu usaldusisik Sergei Rumjansev.

"Meie ei saa usaldada tööandja sõnu. Meil on vaja allkirjastatud kokkulepet, kus on kirjas kokkulepitud tingimused, kohustused ja õigused. Ainult peale seda on töötajad valmis täitma oma töökohustusi," lisas ta.

Paljassaare kalatööstus kuulub Leedu päritolu Vičiūnai Group'i koosseisu.