„Lisavahendite eesmärk annab kohalikele omavalitsustele võimaluse maksta toetust oma elanikele aasta lõpuni. Mõnes vallas või linnas on kulunud toetusteks rohkem raha, kui eelmistel aastatel ja riik tuleb siin appi, et toetust vajavad elanikud sellest ilma ei jääks,“ ütles riigihalduse minister Arto Aas.

Toimetulekutoetuse ja üksikvanema toetuse maksmiseks kulus selle aasta III kvartaliga 11,5 miljonit eurot, mis on 13 protsenti vähem kui 2014. aasta samal perioodil.

Taotluste arv on eelmist aasta sama ajaga võrreldes vähenenud 12 protsenti. Toetuste kulud on aga kasvanud 49 kohalikul omavalitsusel ja neile eraldaski riik 150 746 eurot lisavahendeid.

Vajaduspõhise peretoetuse maksmiseks kulus selle aasta III kvartaliga 2,6 miljonit eurot. mis on 5,6 korda rohkem kui 2014. aasta samal perioodil. Kuuline toetuse saajate arv on eelmise aasta sama ajaga võrreldes suurenenud 19 protsenti.

Põhiosa kasvust on tinginud toetusmäärade tõusust selle aasta alguses. Toetuste kulud on aga kasvanud 20 kohalikul omavalitsusel ja riik andis neile lisaks 13 809 eurot.