Siin on mõned minister Palo vastused:

Tallinna Sadama juhatuse esimees Ain Kaljurand ütles, et ettevõte tegutses eelmise koalitsiooni lõpuaegadel innukalt hankedokumentatsiooni ettevalmistamisega ning uue koalitsiooni tulek pani plaani seisma.

„Ma ei ole üldse nõus selle väitega, et oli kursimuutus. Olen kategooriliselt selle vastu. Mingeid otsuseid ei olnud (varem) olnud, tegusid ei olnud."

Ajakirjaniku küsimuse peale, et miks minister kohe ametisse astudes Tallinna Sadamale hanke väljakuulutamise luba ei andnud, vastas Palo nii:

„Kui teie oleksite majandusministriks tulnud. Esimesel päeval, teadmata sellest teemast midagi. See on tohutu suur otsus. See ei ole niimoodi, et sa istud oma kabinetti..."

Ajakirjanik: ma eeldan, et minister tuleb tööle ja ta natuke juba seda valdkonda teab.

„Ma olen majandust õppinud, olen majanduskomisjonis töötnud kolm aastat. Loomulikult ma tean üht-teist, aga selleks, et teha nii suuri otsuseid on vaja rohkem informatsiooni sisse elada. See ei ole nii, et esimesel päeval allkirjastan selliseid dokumente. See on üks asi. Teine asi on see, et mul ei olnud ka sellist allkirjastamiseks mõeldud dokumenti valmis pandud. Et kuulge lugupeetud minister, siin on nüüd Tallinna Sadama valmisolek, nad tahaksid hanke välja kuulutada. Kas te olete nõus? Ei, vastupidi, kogu info, mis oli minu laual oli see, et Tallinna Sadamaga ei ole kokkulepet  ja valmisolekut. Mina alustasin selles mõttes otsast peale tõesti."

Küsimuse peale, kas ei oleks olnud mõttekam see hange siiski juba suvel välja kuulutada vastas minister:

„Minu taha see ei jäänud. Ma räägin veelkord, ma ei tea kes on teid ja kuidas informeerinud, aga ma räägin veelkord, et ma ei saa aru, miks te panete riigi ministri sõnu korduvalt küsimärgi alla. Ma justkui valetaksin teile. Ma ei tee seda. Ma räägin teile veelkord. Ma asusin tööle kohe sellega, mida teha selle praamiliiklusega edasi. Seda ei ole võimalik ühe päevaga lahendada. See sasipundar oli lihtsalt niivõrd suur. Kui mina tulin, siis kaks kuud hiljem kõik hanked välja kuulutati, aga eelneval ministril ei õnnestunud see seitsme aastaga.

Ministrit häiris ka ajakirjaniku küsimus, et mis saab siis kui selgub, et hange läbi kukub.

„Ei ole õige diskuteerida nendel teemadel enne kui hange on läbi."

Ajakirjanik: Teil puudub praegu ka suurem plaan selles osas?

„Millest te seda järeldate? Ma ei saa hanke ajal... . 2016. aastal praamid liiguvad."

Vaata uudislõiku täispikkuses siit.