"Arutlusele tulevad suured transpordiobjektid, mida riik plaanib Tallinna linnas ette võtta. Mahud on suured ja projektid tõsised," kommenteeris Palo Ärilehele.

Aastatel 2014-2020 riik investeerib Tallinna linna objektidesse 62 miljonit eurot ja sellele veel lisanduvad omakorda maanteeameti poolt minevad summad riigimaanteedele nii Tallinnas kui ka Tallinna lähiümbruses. See on kuni aastani 2020 kokku veel 100 miljonit eurot.

Palo sõnul on oluline, et linn kiidaks heaks riigi poolt prioriteedideks seatud objektid. Oluliste objektidena nimetas Palo Põhjaväila ehitust ning Russalka ristmiku rekonstrueerimist. "Me kõik teame, millise ummikud seal hommikuti ja õhtuti on," lisas ta.

Lisaks mainis Palo Haabersti ristmiku rekonstrueerimise ettevalmistust, Vanasadama ala arendamist ning trammiliini number neli pikendamist lennujaama.

"Minu soov on, et Tallinna linn teeks siin riigiga head koostööd. Riik investeerib nendesse projektidesse 85 protsenti kogu maksumusest ja ootab linnalt 15 protsenti. Ootame, et linn nende objektide nõustub," rõhutas minister.

Omapoolset investeeringuplaani ootab riik linnalt septembri keskpaigaks. "Projektide realiseerumiseks on linna nõusolek hädavajalik," toonitas Palo.

Ühtlasi on kohtumisel kavas rääkida ka pooleliolevatest projektidest nagu näiteks 20 uue trammi soetamine linnale.