„Poliitikutel tuleks enne küsida, et mis juhtuks, kui me midagi ei tee. Stabiilsus võiks tekkida. Mõtleme pikalt läbi, et kas millegi tegemine muudab olukorda paremaks. Arutleda tuleks, millised on ettevõtjate takistused. Küsida, miks nad ei saa piisavalt eksportida või töötajaid juurde palgata," rääkis Palts.

Palts ei pea nõenäoliseks, et miinimumpalga kallale minnakse, ehkki nii sotsid kui Vabaerakond lubasid selle teema ette võtta. „Need, kes pakkusid 1000 eurost miinimumpalka (Keskerakond - toim.) ei uskunud vist ise ka seda juttu. Kes on natukenegi majandust õppinud, peaks mõistma, et see ei ole reaalne. Äärimiselt populistlik on öelda, et ettevõtetel on kuskil vahendid, et palka tõsta. Kõigil kindlasti ei ole," ütles Palts.

Administratiivsete vahenditega ei ole olukorda Paltsi sõnul võimalik muuta. Kui majandusel läheb hästi, siis läheb kenasti ka ettevõtjatel ning tõuseb palk.

„Ideaalset maksusüsteemi, mis kõigile sobiks, ei ole olemas. Ilmselt oleks see ka äärmiselt keeruline. Meil on see läbipaistev. Oluline on küsida, millist ettevõtlust meie maksusüsteem peaks toetama. Tänane tulumaksu vabastusel põhinev süsteem on hea. Tõsi ta on, et meil on kõrged tööjõumaksud ning kuna ühiskond vananeb, siis on sotsiaalsüsteemile ja tervishoiule minevad kulud kasvamas. On palju halbade valikute vahel valimise kohti," nentis Palts.

Ta lisas, et suuri üllatusi valimised ei toonud. Vabaerakonna sisse saamine oli ennustatav juba varem, EKRE ehk veidi siiski üllatas. 

Palts kiitis ka Reformierakonda, kes oli ainuke, kes ettevõtete tulumaksu kallale minna ei kavatsenud. „See aitab rikkust luua."