Panama paberitest tuli algselt välja, et Roldugin omas firmasid, milles oli sadu miljoneid dollareid. Nüüd on ajakirjanike grupp, kes pabereid läbi vaatasid, jõudnud jahmatava seoseni. Nad on leidnud seose nende firmade ja ühe Venemaa ajaloo suurima petuskeemiga - Magnitski afääriga.

Sergei Magnitski oli investeerimisfirma Hermitage Capital Management advokaat. 2007. aastal avastas ta 230 miljoni dollari suuruse varguse Venemaa riigikassast. Tegemist oli maksupettusega. Kui mees süüdistas politseid juhtumi mahavaikimises, sattus ta vanglasse, kus ta 2009. aastal suri. Sellest sai paljudele silmiavav juhtum ning USA võttis vastu seaduse, mis keelab riiki siseneda neil, kes olid advokaadi surmaga seotud.

Uurivate ajakirjanike grupi (OCCRP) käes on pangakonto väljavõtted, mis näitavad, et Roldugini juhitud firma International Media Overseas sai 2008. aastal väga suure summa teiselt maksuparadiisis asuvalt firmalt Delco. See on väidetavalt seotud suurvargusega, mille Magnitski paljastas. Mitu kuud varem sai Delco omakorda mitmetelt kahtlaselt ettevõttelt suuri summasid. Nende firmade niidid viivad Venemaa ametnike ja organiseeritud kuritegevuse juurde. Nemad on omakorda väidetavalt seotud mksupettusega.

Härra Roldugin on varem Venemaa meediale öelnud, et raha tuli annetajatelt ning seda on kasutatud kallite muusikariistade ostmiseks. Selle loo tarbeks teda tabada ei õnnestunud. Kui ajakirjanike käsutuses olevad dokumendid on tõesti ehtsad, siis sai Putini vana sõbra firma raha võrgustikult, mis on seotud riigi suurima petuskeemiga.

Venemaa riigitelevisioon näitas „juhuslikult" selle nädala alguses dokumentaalfilmi selle kohta, kuidas Magnitski oli tema tööandja Bill Browderi salakavala skeemi ohver. Tegemist on loomulikult Ameerika investoriga. Kogu looga olid seotud Aleksei Navalnõi ja loomulikult Briti ning Ameerika salateenistused.