Ettevõte täitis kõik Pakendiaktsiisi ja pakendiseadusega talle pandud ülesanded pandipakendite kogumises tarbijatelt ja taaskasutusse suunamises, teatas ettevõte.

Aasta jooksul koguti müüki pandud ühekordsetest klaaspudelitest kokku 64 protsenti  – pakendiaktsiisi seadusest tulenev kohustuslik määr on 63 protsenti, 47 protsenti joogipurkidest (kohustuslik on 40 protsenti) ja 80 protsenti plastikpudelitest (kohustuslik on 63 protsenti).

„Pandipakendi esimese täisaasta peamiseks saavutuseks võib pidada tarbijate kõrget teadlikkust süsteemist ja automaatmasinate kiiret lisandumist süsteemi. Kasumlikkust mõjutasid plastiku ja alumiiniumi maailmaturuhinnad ja pandipakendite arvu üldine kasv.,” ütles OÜ Eesti Pandipakendi juhataja Oleg Epner.

2006. aastal investeeriti 1,8 miljonit krooni. 2007. aastal on juba soetatud 2,5 miljonit krooni maksnud täisautomaatne klaaspudelite loendus- ja purustamismasin, mis tagab kiirema ja täpsema ühekordse klaasi töötlemise.

OÜ Eesti Pandipakendi auditeeritud netokäive oli 2006. aastal 246 miljonit krooni ja puhaskasum 7,2 miljonit krooni. Kuna antud ettevõte ei ole kasumit taotlev organisatsioon, reinvesteeritakse teenitud kasum pakendite kogumise ja taaskasutamise süsteemi arendamisse.

Harjumaal, Jõelähtmel tegutsev OÜ Eesti Pandipakend andis 2006. aasta lõpuks tööd 91 inimesele.
Eesti Pandipakendiga on liitunud 25 tootjat, 110 importööri ja ligi 1400 tagastuskohta. Süsteemis töötab 201 taaraautomaati. Eesti Pandipakendi Pakendiregistris on registreeritud 2850 tootepakendit.

Ettevõtte osanikud on neli mittetulundusühingut: MTÜ Eesti Õlletootjate Liit, MTÜ Karastusjookide Tootjate Liit, MTÜ Karastusjookide ja Õlle Importööride Liit ja Eesti Kaupmeeste Liit.