Kui euro tegi dollari suhtes ööl vastu esmaspäeva märgatava languse, siis bitcoin on tõusnud viimase kolme kuu kõrgeimale tasemele ning on nüüd väärt 266 dollarit. Asjatundjate sõnul ei ole tõus seotud Kreeka kriisiga, sest enamus bitcoine ostetakse dollarite ja jüaanide eest väljaspool Euroopat. Samas on suurimate bitcoini vahendajate sõnul kreeklaste bitcoinidega kauplemine tunduvalt elavnenud.

Saksa vahenduskeskkonna, Bitcoin.de, juhi Oliver Flaskaemperi sõnul on nende veebilehele registreerunud kümme korda rohkem kreeklasi kui tavaliselt. Samuti on maailma suuruselt kolmandas vahendusportaalis, Bitstampis, Kreeka bitcoini tehingute hulk suurenenud 79% võrra viimase kolme kuu keskmisega võrreldes.

Kreeklased ostavad virtuaalvaluutat ka Aasia turgudel, täpsemalt Hiinas: Shanghais tegutsev LakeBTC on saanud tavapärasest 40% rohkem külastajaid Kreekast. Seega on huvi virtuaalvaluuta vastu suur, kuid on ka küsitavusi.

Nädalavahetusel sai Poola valuutavahetaja Bitcurex hulgaliselt kirju kreeklastelt küsimustega nagu „Kas bitcoin on legaalne Euroopa Liidu valuuta?", „Kas ma saan kasutada Bitcurexi pangakontona?" ja „Kas teil on bitcoini pangaautomaatide võrgustik Kreekas?".

Bitcurex otsustas seepeale oma teenust otse kreeklastele turundama hakata ning alustas kampaaniaga „No fees for Greece!" ehk „Kreeklastele teenustasud puuduvad!". Iga Kreeka kodanik võib teha kasutaja ning kaubelda 3 kuud ilma midagi maksmata.

Vastusena kreeklaste küsimustele võib märkida, et bitcoine saab tõepoolest Euroopa Liidus legaalse valuutana kasutada ning bitcoini konto on justkui lihtsalt ligipääsetav pangakonto. Kreeklaste jaoks on probleem aga bitcoinide ostmine ja valuutana kasutamine.

Ainus bitcoini pangaautomaat Kreekas, milles saab teha sularahatehinguid, asub ühes Ateena raamatupoes. Üle interneti on bitcoine aga keeruline osta, sest selleks on vaja netipanka ning Kreeka pangad on teatavasti hetkel suletud. Mõned ettevõtlikud kohalikud on aga nõus bitcoine ka paberraha ning PayPali maksete vastu vahetama.

Kreekas on kõigest 31 kohta, kus saab bitcoiniga maksta, Ateenas neist vaid 7. Nende hulgas on pererestoran, pea- ja kaelakirurg ning jahirendifirma. Seega on ostuvõimalused väga piiratud, kuid see pole peamine probleem. Bitcoini suurimaks miinuseks on suur muutlikkus: 2012 novembris oli valuuta väärtuseks 11 dollarit, aasta hiljem aga 1100 ning praegu on hind 260 dollari juures.

Bitcoinide hulgalise ostmise põhjuseks võib olla pikaajaline investeerimine. Bitpay kaasasutaja Tony Gallippi kirjutas Twitteris, et Bitcoini väärtus võib tõusta 610 ja 1250 dollari vahele, kui Kreeka peaks loobuma eurost. Samuti annab bitcoin võimaluse kapitalikontrolli ajal raha Kreekasse ja Kreekast välja saata ilma pankade poolsete piiranguteta.