Delfi lugeja kirjeldas, et soovis aukonsuli üleskutsel näidatud arvele Nepali saata 50 eurot, kuid pidi ülekande eest maksma 23 eurot. Ta jättis makse pooleli põhimõtte pärast. "Pangad ei tohiks sellistel juhtudel raha küsida. Mis saab inimesest, kes tahab 5 eurot annetada ja peab 23 eurot pangale maksma?"

SEB kommunikatsioonijuht Evelin Allas soovitab, et selliste aktsioonide puhul on mõistlik teha konto euroala riigis, kuhu kõik annetada soovijad saavad oma raha kanda. Kogunenud summa saab siis korraga ühe välismaksena üle kanda. Internetipangas on täissumma saajale ülekandmisel kulud Allase sõnul saatjale 24,92 eurot.

Allase sõnul on maksete töötlemine automaatne ning erandite tegemine välismaksete juures annetajatele seetõttu praktiliselt võimatu.
Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask tõdes, et teemat on majas arutatud ning leitud, et kõige parem lahendus on ikkagi raha Punase Risti kaudu saatmine. „ Kaalusime ka majasisese konto tegemist, kuhu saaks raha kanda ja siis ühe ülekande sinna teha, aga leidsime, et kui Punane Rist juba kogub, siis pole mõtet meil seda dubleerida,“ selgitas Siilivask.

Ülekanne (kontoris/netipangas) + sulamakse ) on Swedbankist Eesti Punase Risti kontole nr EE742200001180001436 tasuta. Selgitusse tuleks panna "Nepali maavärin".

Välismaksed käivad läbi mitmete korrespondentspankade, mille teenustasud teevadki makse kokkuvõttes kalliks.