Üleminekuperioodi uuenenud pangalingi teenusele pikendati 2016. aasta aprilli lõpuni. Kokku kasutab pangalingi teenust maksete vastuvõtmiseks või kasutajate tuvastamiseks ligi 3000 Eesti ettevõtet.

Kui algselt anti kaupmeestele uuenduse läbiviimiseks aega kuni 2015. aasta lõpuni, siis veel vana lahendust kasutatavate klientide arvu vaadates otsustasid pangad üleminekuperioodi pikendada.

“Vana lahenduse tugi lõpetatakse 2016. aasta 30. aprillil. Tänaseks on ülemineku läbiviinud enamik suurematest klientidest, kuid ettevõtete üldarvust on läinud üle vähemus. Nende hulgas on kindlasti ka neid, kes uuendust läbi viia ei plaanigi ning lõpetavad teenuse pakkumise,” ütles Pangaliidu internetipanga turvalisuse töögrupi juht Arno Pae.

Uuendatud pangalingi teenus muudab kaupmeeste jaoks lihtsamaks e-teenuste loomise. “Kui varem kasutasid kõik pangad erinevaid lahendusi, siis uue pangalingi kaudu saab makseid vastu võtta ja kliente tuvastada sarnase tehnilise lahenduse abil,” lisas Pae.

Uuendatud teenus on ka senisest turvalisem. Ulatuslikumalt rakendatakse digiallkirja ja tuvastatakse, kas klient kasutab teenust ID-kaardi, Mobiil-ID, PIN-kalkulaatori või koodikaardiga.

Üleminekuperioodi lõpuni toetavad pangad nii vanas kui uues formaadis pangalingi kasutamist. Täpsem info ettevõtetele, milliseid arendusi seoses pangalingi uuendusega tuleb läbi viia, on kättesaadav Pangaliidu kodulehel.