"Pangaliidu juhtimine sattus rasketele majandus- ja finantskriisi aastatele, mis muutsid need aastad pingeliseks ning olulisi ja kiireid otsuseid nõudvaks. Keerulised ajad on ikka pingestanud suhteid pankade ja klientide vahel ning minu ülesanne Pangaliidu juhina oli hoida pangad jätkuvalt partnerina klientide lähedal. Mul on hea meel anda teatepulk üle värskele SEB Panga juhatuse esimehele, kel seisavad ees omakorda uued väljakutsed liidu juhtimisel kriisijärgsel perioodil ja euro tulekuga seotud ettevalmistusi tehes," sõnas Aivar Rehe Pangaliidu juhtimist  Riho Undile üle andes.

Pangaliidu uue juhi Riho Undi sõnul jätkab Pangaliit liikmespankade huvide esindamist õigusaktide väljatöötamisel, koostöö koordineerimist maksesüsteemide arenduse, rahapesu tõkestamise ja turvalisuse alal.

„Loodetavasti on järgnevad kaks aastat panganduse jaoks oluliselt vähem dramaatilised, kui kaks eelmist. Hindan kõrgelt Aivar Rehe tööd Pangaliidu juhina, sellel keerulisel ajal. Järgmise kahe aasta suurimaks väljakutseks on loomulikult euro kasutuselevõtt. Eesti pangandus on Euroopa võrdluses üpris modernne ja e-meelne, mis võimaldab meil kergemini lahendada mitmeid uue vääringu kasutuselevõtuga seotud probleeme ning loodetavasti on üleminek eurole sujuv ja mugav,“ lisas Unt.

Traditsiooniliselt vahetuvad Pangaliidu juhatuse esimehed iga 2 aasta tagant rotatsiooni korras. Unt juhib juhatust kuni 2012. aastani.

Pangaliidu 11 liikmespanka on esindatud juhatuses järgnevalt: Riho Unt SEB Pangast, Aivar Rehe Sampo Pangast, Priit Perens Swedbankist, Andrus Kluge Krediidipangast, Vahur Kraft Nordea Pangast, Sofia Krist Parex Pangast, Taavi Laur UniCredit Pangast, Valeri Haritonov Tallinna Äripangast, Hans Pajoma DnB NORD Pangast, Erki Kilu LHV Pangast ja Targo Raus BIGBANKist

Pangaliidu peamisteks eesmärkideks on Eesti panganduse arendamine ja pankade ühiste probleemide lahendamiseks vajaliku tegevuse koordineerimine. 1992. aastal 21 kommertspanga poolt asutatud Pangaliitu kuulub Eestis tegevuslitsentsi omavast 17 krediidiasutusest 11. 2009. aasta lõpu seisuga kuulus liikmetele laenude mahu järgi 99%-ne turuosa. Pangaliit on Euroopa Pangandusföderatsiooni ja Euroopa Maksenõukogu täisliige alates 2004. aastast.