Leppega liitusid Bigbank, Citadele Pank, DnB NORD Pank, Eesti Krediidipank, LHV Pank, Nordea Pank, Sampo Pank, SEB Pank, Swedbank, Tallinna Äripank ja UniCredit Pank, teatas liit.

Leppega liitumine tähendab, et pangad ei kasuta eurole üleminekut pangateenuste hindade tõstmiseks. Tänavu varem on pangad korrigeerinud hinnakirju tulenevalt EL määrusest, mis kohustab, et sularahaautomaadi ristkasutustasu, ehk teenustasu teise panga automaadi kasutamise eest, peab olema klientidele mujal euroalal viibides samasugune kui koduriigis.

Sama kehtib pankadevaheliste maksete puhul – euroala sisene tavamakse peab olema 1. jaanuarist 2011 samas hinnas siseriikliku maksega.

„Euro hinda ei tõsta“ ehk ausa hinnastamise leppe eesmärgiks on ära hoida põhjendamatu kaupade ja teenuste hindade tõstmine euro kasutuselevõtmise käigus. Lepinguga liitumine on vabatahtlik ning leppega liitudes annab ettevõtja lubaduse, et seoses eurole üleminekuga järgitakse head tava ja ei tõsteta põhjendamatult hindu.

Leppe eestvedajaks on Eesti Kaubandus-Tööstuskoda. Pangaliit oli koos paljude teiste erialaorganisatsioonide ja Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi ning Rahandusministeeriumiga kaasatud leppe koostamisse. „Euro hinda ei tõsta“ märgi õiglast kasutamist jälgib ka Tarbijakaitseamet.