Pangaliidu 20. aastapäevale pühendatud konkursi Pangandustegu eesmärk on väärtustada pangandusalast arendustööd toodete ja teenuste vallas, teatas Eesti Pangaliit.

Konkurss, mille lõppvooru valib oma valdkonna asjatundjatest koosnev ekspertžürii välja 6 kandidaati, aitab teadvustada pankade tööd oma teenuste edendamisel.

Konkursi raames selguvad mai lõpus nii žürii kui publiku lemmik. Publiku lemmiku väljaselgitamiseks on alates tänasest võimalik lemmiku poolt hääletada Pangandusteo kodulehel.

Laekunud 14 võistlustöö seast lõppvooru pääsenute hulgas on kolm tööd SEB-lt, kaks tööd Swedbankilt ning üks töö Danske Capitalilt/Sampo Pangalt.

Žürii ja publiku lemmikuks kandideerivate tööde sekka kuuluvad „Minu pension“ Danske Capitalilt/Sampo Pangalt, „Mobiilne aplikatsioon“ ja „Rahaplaneerija“ Swedbankilt ning „Kuidas SEB lõi klientide abil uue põlvkonna mobiilipanga“, „Kuidas SEB muutis kaardimaksed Eestis soodsamaks“ ja „SEB finantsabimehed era- ja äriklientidele“ SEB-lt.

„Pangandusteo finalistide seas hakkab silma tõsiasi, et pangad panustavad elektroonilistele kanalitele ja lahendustele, mis muudavad klientidele pangatoimingud lihtsamaks. Kuue parema hulgast võitja selgitamine pole kerge, seda enam ootame kõiki publikuhääletusel oma arvamust avaldama,“ ütles Pangaliidu tegevdirektor ja Pangandusteo žürii esimees Katrin Talihärm.

Lisaks 2011. aasta parima pangatoote või -teenuse valimisele ootab Pangaliit inimesi osalema ka Pangandusidee konkursil.

“Pangaliidu liikmete jaoks on vahetu tagasiside klientidelt väga väärtuslik, mistõttu loodame, et konkurss ärgitab inimesi ka omalt poolt häid pangandusega seotud ideid välja pakkuma,” selgitas Talihärm.

Konkursile on oodatud kõik põnevad ideed uueks pangatooteks, -teenuseks või -lahenduseks. Laekunud ideede seast selgitab ekspertžürii välja parima, mis avalikustatakse koos Pangandusteo võitjatega 31. mail.

Pangandusteo žüriisse kuuluvad Postimehe majandustoimetuse juhataja Kaja Koovit, Finantsinspektsiooni juhatuse esimees Raul Malmstein, Kaubandus- ja Tööstuskoja peadirektor Mait Palts, tarbijakaitseameti peadirektor Andres Sooniste ning Eesti Üliõpilaskondade Liidu juhatuse esimees Eimar Veldre.

Žüriid juhib Pangaliidu tegevdirektor Katrin Talihärm. Tööde hindamisel arvestab žürii töö kasulikkust klientidele, originaalsust, majanduslikku edu või potentsiaali ning positiivset mõju Eesti ühiskonnale, samuti unikaalsust, sobivust pangaklientidele ja neile pakutavat lisandväärtust.