"SEB laenuportfelli suurenemine oli heas kooskõlas mulluse majanduskasvuga. Inflatsiooni mõju arvesse võtmata, suurenes Eesti sisemajanduse kogutoodang eelmisel aastal 9%, mis on viimase 6 aasta kiireim nominaalne kasv. SEB soovib Eesti ettevõtete arenguvajadusi igati toetada, mistõttu oli meil hea meel tõdeda, et suutsime edasi liikuda samas tempos majandusega. Võrreldes eelmise, kiire majanduskasvu perioodiga 10 aastat tagasi, mil pankade laenuportfellid hoogsalt suurenesid, põhineb praegune kasv palju laiemal hulgal sektoritel," kommenteeris Artjom Sokolov, SEB ettevõtete panganduse valdkonna juht.

Artjom Sokolov lisas, et SEB näeb alanud aastal ettevõtete jätkuvat huvi laenuvõtmiseks. „Huvi laenamise vastu põhjustab ennekõike kiire majanduskasv, mis sunnib ettevõtteid investeerima, et kasvava nõudlusega toime tulla. Samas soosib laenumahtude kasvu ka Eesti pangandusmaastikul toimunud ümberkorraldused ja suurenenud huvi ettevõtete ühinemise ja omandamise vallas," lisas ta.

Enim andis SEB 2017. aastal uusi ettevõtlus laene veonduse ja logistika sektorile, töötlevale tööstusele ja põllumajandusele.