“See on Swedbank Liisingu avaldus ja puudutab liisingunõuet Glaskeki vastu ja objektiks on seal sõiduautod,” rääkis Tross ning lisas, et Glaskek soovib tagasi anda sõidukid, milleta hakkama saadakse. “See pankrotiavaldus on nüüd küll täiesti põhjendamatu,” märkis ta Äripäevale.

Saneerimisnõustaja sõnul on Swedbank Glaskeki suurim võlausaldaja, omades 75% nõuetest ning saneerimine toob kaasa ka panga nõude vähendamise. “Kuna tagatisvara väärtus on vähenenud, siis saneerimiskava projekti järgi tuleb käsitleda ka panga nõuet ja pangale on vastuvõtmatu, et tekkinud tagamata osa vähendatakse saneerimismenetluses võrdselt teistega,” selgitas Tross ning lisas: “Pank ei ole nõus sellega ja seepärast nii käitubki.”

Samas on Swedbank saneerimisnõustaja sõnul avaldanud soovi Glaskeki vastu oleva nõudeõiguse loovutamiseks sobivatel tingimustel. “Praegu on käimas läbirääkimised investoriga, kes kinnitas enne pühi, et on huvitatud tegelemisest Glaskekiga ja neil kulub veel mõned nädalad, et võtta vastu lõplik otsus, kas teevad pangale pakkumise või mitte,” kinnitas Tross hinnates tõenäosust 50 protsendi peale. Potentsiaalse investori nime Glaskek enne lepingute sõlmimist välja öelda ei taha.

Mis seis on praegu Glaskeki saneerimisega? “Projekt on valmis, saneerimismenetlus katkenud ei ole,” vastas Tross ja lisas, et kava esitamise tähtaeg kohtule on 12. august. Kui investor teeb Glaskeki jaoks positiivse otsuse, pole takistusi kava kinnitamiseks, selgitas saneerimisnõustaja ja lisas, et kui läheb vastupidi, sõltub kõik pangast. See tähendab tema sõnul, et suurima võlausaldaja “ei” toob kaasa saneerimiskava tagasilükkamise. “Pankrotimenetluses on ainuke võitja pandipidaja ehk pank,” märkis Tross.