Kokku oli piirkonnas Peetri külavanema Mairiika Kirsimägi sõnul vähemalt kaheksa arendajat, kellest suurem osa on praeguseks paraku pankrotistunud. Siiski on osa kodusid sulavee eest säästnud valla tellimusel kaevatud kraavid ja 24 tundi töös olnud lisapumbad, kirjutab
.


Rae vallavanem Veigo Gutman loodab, et soo peale rajatud küla uputuse tagajärgi ei pea kõrvaldama vald üksi, sest isegi kraavide „tõmbamise“ kulud võivad ulatuda tema hinnangul vähemalt poole miljoni kroonini. „Mõned arendajad otsitakse veel üles ja uued, kes tahavad ehitada, peavad ka olemasoleva infrastruktuuri osadesse investeerima,“ sõnab ta.


Vägeva teel elamuid ehitanud IBE Estonia OÜ juhataja Ülle Kullör meenutab, et arendajaid oli piirkonnas mitu ning teede ja torustike ehitus oli valdavalt OÜ Manutent korraldatud. „Selle eest sai neile ka vastavad summad makstud.“ Ent viimasena nimetatu lõpetamiskanne on äriregistris tehtud möödunud aasta juunis. Kullöri hinnagul võiks nõudmisteks alus tekkida siis, kui ehitatud oleks projektist või ehitusloast mööda hiilides. „Kui kasutusload on antud, tähendab see, et kohalik võim on seda aktsepteerinud,“ räägib ta.