"Ebaõnnestus," kommenteeris MKT Holdingu pankrotihaldur Sirje Tael detsembri lõpus toimunud enampakkumist. "Ma arvan küll, jah," lisas ta vastuseks küsimusele, kas Ida-Virumaal Püssis asuva tehase hind oli praeguste olude kohta liiga kõrge. Taela sõnul pani ta tehase müüki selle bilansilise jääkväärtusega. "Buumi ajal ehitatud. Eks ta sellepärast olegi nii kallis," sõnas ta Äripäevale.

Algselt Soome ettevõttele Mejac OY Ltd kuulunud MKT Holding asus Püssi puitplaaditehast rajama 2007. aastal. 2008. aasta lõpuks oli 14,7 miljonit eurot (230 miljonit krooni) maksma läinud tehas töövalmis ja hakkas seadmeid katsetama. Vaheaegadega kestis tootmine mullu mai alguseni, mil see seiskus.

Samas Püssis MKT Holdingu tehase kõrval puitplaati tootva ASi Repo Vabrikud juht Tiit Kolk kinnitas samuti, et ilmselt takistab müüki kõrge hind. "No hind on liiga krõbe, ma arvan," ütles ta. Kuid samuti tõi Kolk välja, et ainuüksi vara hinda potentsiaalne ostja ei vaata. "Teine asi on see, et ega Ida-Virumaal väga palju üleliigset puitu ei ole. Isegi kui saad vara kätte mõistliku hinnaga, siis järgmine küsimus on see, kas on tooret ja kas ka see on mõistliku hinnaga. Ma arvan, et need kaks asja kokku on teinud ostjad ettevaatlikuks," tõdes ta. Küsimusele, kas Repo Vabrikutel kõrvalasuva tootmise vastu huvi oleks, vastas Kolk, et seda ta kuidagi kommenteerida ei saa.

Taela sõnul läheb tehas kindlasti uuesti müüki, ent praegu ta veel ei tea, millal ja mis hinnaga. Ent isegi, kui see oleks müüdud praeguse hinnaga, oleks saadav summa moodustanud vaid kolmandiku ettevõtte vastu esitatud nõuetest. MKT Holdingu pankrotipesasse on nõudeid esitatud 37,2 miljoni euro eest (581,6 miljonit krooni). Tõsi, kuna nõudeid peab kaitsma, ei pruugi see summa nii suureks jääda. Näiteks väidab üks Hiina ettevõte, et MKT on andnud neile 25 miljoni dollari (19,2 miljonit eurot) suuruse garantii, ja nõuab nüüd selle täitmist. Taela sõnul peab seda, mis ettevõttes enne pankrotti toimunud on, selgitama erikontrolli käigus.