„Aga pole hullu, olen sellega leppinud. Praegu pole aeg dividende võtta, ega lihtne ei ole, aga saame hakkama," rääkis Sõõrumaa. Tema sõnul pani masu ettevõtja ette kaks teed - nii mõnigi tõmbas juhtme seinast välja, lasi firmad pankrotti, müüs kõik maha ja naudib nüüd mitmeid aastaid ilusat elu.

„Kui pankade surve hakkas tekkima, mõtlesin korraks isegi sama teha. Aga valisin võimaluse välja rabeleda, iseendaks jääda," ütles Sõõrumaa.  Tema hinnangul vedasid pangad ettevõtjaid äripartneritena alt. „Kujuta ette, et aastal 2007 lähevad minu alluvad panka, tõestavad ära äriplaani, pank annab omakasupüüdlikel eesmärkidel laenu, et selle pealt teenida... Aga kui asjad läksid majanduses halvaks, pidin mina võtma kõik kahjud enda kanda, ometi oli pank minu partner! Me ei esitanud pangale ühtki võltsitud paberit, kõik toimus kokkuleppel, aga nüüd olen mina üksi süüdi," on Sõõrumaa hämmingus.  

„Ja veel enam - pangad lepivad omavahel kokku, üks nõuab, et mina klaariksin asjad ka teise pangaga ära, muidu nad mu laenu ei refinantseeri. Oleme täielikult välispankade meelevallas ja meil ei ole mingeid võimalusi end kaitsta," rääkis Sõõrumaa.

Miks Urmas Sõõrumaa on otsustanud edasi Eestisse jääda, mida talle masu õpetas ja miks ta naasis turvaärisse, loe pikast intervjuust homses laupäevalehes LP.